Faszerowane papryki (Полнети пиперки)

Składniki:

  • 8 papryk
  • 300 gr mielonego mięsa
  • 200 gr ryżu
  • 1 cebula
  • przecier pomidorowy
  • wegeta, sól, czarny pieprz
  • olej

Czas przygotowania: 20min
Czas pieczenia: 1 godzina

Przygotowanie:

Surowy ryż przepłukać w zimnej wodzie. Obrać cebulę, pokroić w kosteczkę i smażyć na nagrzanym oleju. Dodać mielone mięso i podsmażyć. Ściągnąć patelnię z ognia, dodać ryż i przyprawy, wymieszać. Papryki umyć, odciąć główki i łyżeczką wydrążyć środki. Włożyć farsz do papryk, a następnie włożyć je do naczynia żaroodpornego. Wszystko zalać przecierem pomidorowym i 600 ml wody. Tak przygotowane danie piec w temperaturze 250 stopni przez około godzinę.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.